Ιστολόγιο

Sunday, 21 April 2019 01:01

Σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre

Written by
Rate this item
(0 votes)
Σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre Σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre

Το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία που παρέχει ευκολία στη χρήση. Ένας διακριτικός και εύκολος στην εφαρμογή αισθητήρας που είναι ανθεκτικός στο νερό τοποθετείται με την χρήση της συσκευής εφαρμογής αισθητήρα μία φορά κάθε 2 εβδομάδες στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα και αυτόματα μετράει και αποθηκεύει συνεχώς μέρα-νύχτα τις τιμές της γλυκόζης απαλλάσσοντας από το επώδυνο τρύπημα των δάκτυλων που απαιτείται για τη βαθμονόμηση του σακχάρου. Με την σάρωση του αισθητήρα, ακόμα και πάνω από τα ρούχα, στην οθόνη της ειδικής συσκευής ανάγνωσης εμφανίζεται η τρέχουσα τιμή γλυκόζης, το ιστορικό γλυκόζης των τελευταίων 8 ωρών και ένα βέλος τάσης που δείχνει εάν τα επίπεδα γλυκόζης ανεβαίνουν, κατεβαίνουν ή μεταβάλλονται ομαλά.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ με αριθμό 5255Β-23/11/2018 ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε την αποζημίωση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος με την εμπορική ονομασία "FREESTYLE LIBRE FLASH GLUCOSE MONITORING SYSTEM". Συγκεκριμένα θα διατίθεται δωρεάν η συσκευή ανάγνωσης System-Reader Kit, ενώ θα αποζημιώνεται με 53.00 ευρώ/τεμάχιο ο κάθε αισθητήρας μέτρησης/καταγραφής γλυκόζης System-Sensor Kit. Το προϊόν θα αποζημιώνεται αποκλειστικά για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, άνω των τεσσάρων (4) ετών και η ετήσια χορήγηση του προϊόντος σε αισθητές System-Sensor Kit, ανά πάσχοντα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, είναι 26 τεμάχια.

Με βάση τις νέες οδηγίες η διαδικασία συνταγογράφησης των αισθητήρων FreeStyle Libre καθορίζεται ως εξής:

  • Οι αισθητήρες γλυκόζης FreeStyle Libre συνταγογραφούνται στο «Διαβητολογικό Υλικό με Ετήσιο Πλαφόν» (σε μία γνωμάτευση).
  • Η γνωμάτευση για αισθητήρες γλυκόζης FreeStyle Libre έχει διάρκεια 1 μήνα.
  • Συνταγογραφούνται έως 7 αισθητήρες ανά γνωμάτευση, παρόλο που η γνωμάτευση έχει μηνιαία διάρκεια.
  • Το σύστημα του ΕΟΠΥΥ επιτρέπει να συνταγογραφηθούν ανά ασθενή έως 13 αισθητήρες ανά 6μηνο και έως 26 αισθητήρες ετησίως.

Για περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν κάντε κλικ εδώ.

Read 2409 times Last modified on Tuesday, 25 June 2019 22:10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Αναζήτηση