Φάρμακα

Τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου Cervarix

Σύμφωνα με ανακοίνωση της GlaxoSmithKline (GSK) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων ενέκρινε την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου Cervarix® που χρησιμοποιείται για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Εμβόλιο CervarixΗ τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας υποστηρίζεται από τα κλινικά δεδομένα της μελέτης PATRICIA, της μεγαλύτερης κλινικής μελέτης αξιολόγησης αποτελεσματικότητας εμβολίου έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, και αναγνωρίζει ότι το Cervarix® έχει δείξει αποτελεσματικότητα πέραν από τους τους δύο τύπους του ιού ΗPV 16 και 18, που συμπεριλαμβάνονται στο εμβόλιο και σε επιπλέον άλλους τρεις τύπους (HPV 31, 33 και 45) που αποτελούν του επόμενους 3 συχνότερους ογκογόνους τύπους του ιού. Στο σύνολό τους, οι πέντε αυτοί HPV τύποι (16,18,31,33 και 45) ευθύνονται για περισσότερο από το 80% όλων των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η τροποποίηση που ενέκρινε για το εμβόλιο Cervarix® η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων αφορά στην πρόληψη προκαρκινικών αλλοιώσεων και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σχετίζονται αιτιολογικά με συγκεκριμένους τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Περισσότερες πληροφορίες:

Σχετικά άρθρα