Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματαΜε την υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3α/οικ. Γ.Υ.153 (ΦΕΚ 544/Β΄/01-03-2012) απόφαση κοινοποιήθηκε ο επικαιροποιημένος κατάλογος των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και δεν αποζημιώνονται από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (αρνητική λίστα).

Επισημαίνεται ότι από 15 Απριλίου 2012 και εφεξής δεν θα εξοφλούνται συνταγές που περιέχουν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα του εν λόγω καταλόγου.

Για να κατεβάσετε το σχετικό ΦΕΚ με τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και δεν αποζημιώνονται από τους Φορείς κοινωνικής ασφάλισης (αρνητική λίστα) κάντε κλικ εδώ.

 

Επίσης με την υπ’ αριθμ.ΔΥΓ3(α)/Γ.Π./οικ. ΓΥ 152 (ΦΕΚ 542/Β΄/01-03-2012) απόφαση κοινοποιήθηκε και ο επικαιροποιημένος κατάλογος των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Ο κατάλογος αυτός αντικαθιστά τον προηγούμενο σχετικό κατάλογο και τα συμπληρώματά του.

Συνταγές με ιδιοσκευάσματα του εν λόγω καταλόγου δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τις περιπτώσεις:

  • συνταγών με σκευάσματα που περιέχουν Levocarnitine ή Levocarnitine Tartrate σε ασθενείς σε τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας υπό αιμοκάθαρση και παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών με τεκμηριωμένη ανεπάρκεια L-καρνιτίνης,
  • συνταγών με υποκατάστατα δακρύων σε ασθενείς με σύνδρομο Sjogren,
  • συνταγών με το σκεύασμα Nurofen Express® επικαλυμμένα δισκία 256 mg/tab και 512 mg/tab το οποίο χορηγείται ως αναλγητικό και αντιπυρετικό για τη συμπτωματική ανακούφιση άλγους ήπιας έως μέτριας έντασης (κεφαλαλγία, οδονταλγία, δυσμηνόρροια).

Για να κατεβάσετε το σχετικό ΦΕΚ με τον επικαιροποιημένο κατάλογο των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων που δεν αποζημιώνονται από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΜΗΣΥΦΑ) κάντε κλικ εδώ.

Προτείνετε αυτό το άρθρο

Προτείνετέ το στο DeliciousΠροτείνετέ το στο FacebookΠροτείνετέ το στο Google PlusΠροτείνετέ το στο TwitterΠροτείνετέ το στο LinkedIn

Translate

sqenfrdeitptrorues

Παπαθανασίου Αναστάσιος - Ειδικός Παθολόγος
Κοραή 4, 454 44 Ιωάννινα

Η ιστοσελίδα IoanninaMed.gr ελέγχθηκε από την Norton Internet Security Η ιστοσελίδα IoanninaMed.gr ελέγχθηκε από την McAffe Internet Security