Ηπειρωτικός Αγών

Καθημερινή εφημερίδα στα Γιάννενα από το 1927
Ηπειρωτικός Αγών
  1. Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων ο ΕΟΔΥ, χωρίς ωστόσο και πάλι να αναφέρει αν συνδέονται με γνωστή συρροή, ώστε να προκύψει αν προέρχονται από το στρατόπεδο Περάματος, όπου εντοπίστηκαν νέα θετικά δείγματα σε rapid test, ή είναι από άλλες εστίες.
  2. Σε 1.044 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων τριών ημέρων.
  3. Ένα μεγάλο έργο για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών του δήμου Κόνιτσας, προϋπολογισμού 2.920.000 εκ. ευρώ, πήρε το «πράσινο φως» μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».
  4. Από τον…γκισέ των τραπεζών κλήθηκαν να περάσουν σήμερα, τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, οι φορολογούμενοι για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις του προς την εφορία, κάτι που έγινε αισθητό και στην πόλη των Ιωαννίνων, με τις ουρές στις τράπεζες να είναι μεγάλες, παρόλο που βρισκόμαστε σε ένα γενικευμένο lockdown.
  5. Στη Βουλή μεταφέρθηκε το θέμα των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα, με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης, που ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία της υγείας της στρατευμένης νεολαίας και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
  6. Με στόχο τη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, ακόμη περισσότερο την περίοδο της πανδημίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄Πήγασος΄΄ οργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας ενότητας Ιωαννίνων.
  7. Το καλοκαίρι του 2023 θα παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία ο πολύπαθος οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία, αν δεν προκύψουν νέες περιπέτειες για ένα έργο που έχει ταυτιστεί με το… γεφύρι της Άρτας.
  8. Εξωδικαστικά μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους με την ΑΑΔΕ, σε ό,τι αφορά τον Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (Σ.Α.Ο), οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αμφιθέα, μέσω της Επιτροπής Εξωδικαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Αναζήτηση