Ελευθερία

Καθημερινή αδέσμευτη εφημερίδα της Ηπείρου
  1. Στραμμένη στα τρία επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από αυτό της Ριζούπολης το Σάββατο με τον Απόλλωνα, έχουν ήδη την προσοχή τους στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μετά την πρώτη ήττα στη φετινή χρονιά από τον Ολυμπιακό.
  2. Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας και η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της διασποράς του κορωνοϊού, σε μία περίοδο μάλιστα που ακόμα δεν έχει «κλειστεί μέσα» ο κόσμος όπως αναμένεται να γίνει όταν γίνει πιο χειμωνιάτικος ο καιρός.
  3. Τα οικονομικά θέματα των Αστυνομικών θα εξεταστούν στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Αυτό απάντησε ο αν. Υπουργός οικονομικών Θ. Σκυλακάκης στον Σταύρο Καλογιάννη.
  4. Τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, του κορυφαίου έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας όμως παρακαταθήκη ένα μοναδικό έργο, που θα αντέξει στους αιώνες, τίμησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ήταν η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς», που πραγματοποιήθηκε με την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και αποτροπής της διασποράς της νόσου, η οποία εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή και φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεώργιου Χλίτσιου. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και των αντιπρυτάνεων Μηνά Πασχόπουλου και Σπυρίδωνα Γεωργάτου αντίστοιχα. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Γουλιάμος, πρώην πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, που ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Ερμηνεύοντας τον Μίκη Θεοδωράκη». ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  5. Τρία ασθενοφόρα παραδόθηκαν σε Μέτσοβο, Δελβινάκι και Κόνιτσα. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια παρέλαβε 10 συνολικά, νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα που έχουν όλες τις προδιαγραφές για να καλύψουν τις ορεινές περιοχές για τις οποίες και προορίζονται.
  6. Παρέλαση περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  7. Το «Μουσείο Πάει Σχολείο» είναι μία δράση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.
  8. Επιστροφή με ακόμη πιο δραματικούς όρους όμως από το παρελθόν, σε μία δύσκολη κατάσταση που απειλεί και την υγειονομική ισορροπία της περιοχής, αλλά και την τοπική οικονομία ενόψει του τετραημέρου της 28ης Οκτωβρίου, καταγράφεται στο Μέτσοβο, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.

Ροή ειδήσεων Medispin

MEDISPIN

20 Οκτωβρίου 2021

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αναζήτηση